icon Συνταγές

ΜΠΟΥΡΓΙΕΤΟ - Το παραδοσιακό

Το πιάτο της ημέρας από το Λάμπρο το Ζακυνθινό.

Τι ψάρια θα βάλετε μέσα; Αφήστε το στον Λάμπρο.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αφιερώστε μόνο 15 λεπτά από το χρόνο σας και θα είναι έτοιμο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε:

  • Ένα ποτήρι νερό
  • Μισό ποτήρι λάδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει στο τηγάνι το μισό ζουμί. Ρίχνουμε μέσα τα ψάρια αφού τα έχουμε αλατίσει από πριν, τα αφήνουμε για πολύ λίγο να βράσουν και τα σβήνουμε με μπόλικο λεμόνι από πιπέρι.

Ένα θα σας πω όλο το μυστικό είναι στο ζουμί όσο λιγότερο μείνει τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.

Καλή σας όρεξη!
Λάμπρος